Impresii din viata si carti / Svetlana Vizitiu

Oameni, destine, istorii de viata, dragoste, pasiune, carte, lectura, club

Recomandări pentru politicieni, politologi…

2 comentarii


WHITE, ELLEN G. “TRAGEDIA VEACURILOR”

“… Prin credinţă desfiinţăm noi LEGEA? Nicidecum. Dimpotrivă, noi întărim LEGEA… Nicidecum! Noi, care am murit faţă de păcat, cum să mai trăim în păcat?” (Apostolul Pavel)  Dumnezeul Pacii să vă sfinţească El Însuşi pe deplin! Bisericile creştine din templul nostru – se vor uni vreodată? Inspirată de Dumnezeu, autoarea a 55 de volume traduse în 100 de limbi, cu circa 20 de milioane de exemplare în circulaţie;  – multe din profeţiile ei despre evenimentele lumii şi condiţia umană modernă s-au adeverit în mod dramatic.

image

  SIMMEL, GEORG. CULTURĂ FILOZOFICĂ. DESPRE AVENTURĂ, SEXE ŞI CRIZA MODERNULUI (Culegere de eseuri).  Dacă admitem că aventura depinde de diversitatea din interiorul vieţii, atunci şi viaţa, la general, poate fi înţeleasă doar ca aventură. Şi pentru aceasta nu e necesar să fii aventurier: contează atitudinea faţă de viaţă. Noi ne însuşim universul şi, ceea ce este extrem de evident, – acest lucru se datorează faptului, că dobândim toate darurile lui prin muncă. În timp ce în aventură avem o legătură neorganică cu universul, munca aduce cu sine actul cuceritor, folosirea rapidă a şansei, indiferent dacă prin aceasta obţinem o secvenţă armonioasă sau nearmonioasă în raport cu noi, sau universul, sau cu relaţia dintre ele; în special, e o sursă recomandată politicienilor; cu subânteles clar, pentru a cunoaşte rolul şi importanţa jobului în ţara noastră. Această problematică a poziţiei noastre în lume – care în chestiunea de nerezolvat a libertăţii omului şi a determinării sensului în viaţă, într-adevăr, e foarte vulnerabilă. În limitele proporţiei, în care ne plasează sfera vieţii şi misiunile ei, ţintele şi mijloacele noastre, noi, cu toţii, n-am putea trăi nici măcar o zi, dacă n-am trata ceea ce este, de fapt, incalculabil, ca şi când ar fi calculabil, dacă nu ne-am încrede în puterea noastră, acolo unde ea nu izbuteşte singură, ci numai prin colaborarea misterioasă cu forţele destinului. Viitorul este cel care determină gândirea, acţiunea şi simţirea: pentru toate noi dezvoltăm şansele, iniţiate prin munca noastră. În present, condiţia umana, contrar speranţelor noastre, nu e ceea ce ne dorim, de fapt. Îmbinarea interesului pentru social cu cultura clasică, interpretarea cotidianului din perspectiva filozofului culturii, indiferent ce ne determină aventura, moda, relaţiile între sexe, despre munţi, artişti plastici, Dumnezeu sau cultura feminină, prezintă un interes enorm şi un stimul cu atitudine.

image

ARISTOTEL. DESPRE GENERARE ŞI NIMICIRE. Orice fiinţă vie este, un germene, un ghem de posibilităţi nemanifestate, care vor fi, parţial, actualizate în decursul vieţii, generând astfel fiinţa matură. Dar germenele nu este nici o mulţime de cărămizi preexistente, nici o ceară sau o altă substanţă maleabilă, existentă independent, din care să fie fasonată fiinţa matură. Permanenţa generării şi a nimicirii, care menţine veşnic specia, in timp ce individul piere, este substituitul terestru al eternităţii individuale a fiinţelor divine, aflate dincolo de sfera lunii. Pentru creaturile supuse generării şi nimicirii, – rezultă filosoful, – “a fi este mai bun decât a nu fi”. Ceea ce se naşte din necesitate, în mod absolut se află în mişcare şi într-o generare ciclice, – din aceste motive, e necesar ca fiecare lucru să apară şi să fi apărut, iar dacă există necesitatea, generarea se face ciclic. Aristotel critică predecesorii săi filosofi; “nu a ţinut ştiinţa în foc”, dar nici n-a justificat-o corect.  A greşi, dar cu o bună metodă – în final e mai preţios, decât a cădea din întâmplare şi intuitiv peste un mare adevăr. Un sfat bun pentru politicieni. Şi nu numai…

image

a tălmăcit, Svetlana VIZITIU

Anunțuri

Autor: Svetlana Vizitiu

Impresii din viata si carti / Blog Svetlana Vizitiu

2 gânduri despre „Recomandări pentru politicieni, politologi…

  1. This is a comment to the webmaster. Your website is missing out on at least 300 visitors per day. I have found a company which offers to dramatically increase your traffic to your website: http://voxseo.com/traffic/ They offer 1,000 free visitors during their free trial period and I managed to get over 30,000 visitors per month using their services, you could also get lot more targeted traffic than you have now. Hope this helps 🙂 Take care.

    Apreciază

  2. e minunat sa lecturezi in bratele acestei melodii 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s